Tchicha bel za'tar (Gerstesoep met tijm) is een traditioneel Marokkaans medicijn soepje. Door de gerst, linzen, tijm en habbat rashad is dit een echte immuunsysteem booster. Dit gerecht wordt klaar gemaakt wanneer je je zwak voelt, ziek bent en tijdens de postpartum periode.
Dit gerecht is voedzaam, heilzaam en verwarmend.
Ingrediënten:
- 2 uien
- 2 tomaat
- 3 teentjes knoflook
- stukjes vlees
- Koriander
- Peterselie
- Kommetje bruine linzen
- Theelepel gember
- Theelepel kurkuma
- Mespuntje Keltisch zeezout
- Halve theelepel peper
- 1 eetlepels tijm
- Kommetje gerstekorrels
- theelepel Habbat rashad
Bereiding:
Stap 1: giet plantaardige olie in een pan
Stap 2: rasp de uien, tomaten en knoflook
Stap 3: Doe de gesneden stukjes vlees in de pan met olie, uien en knoflook. Laat dit even goed aanfruiten.
Stap 4: doe de geraspte tomaten, gesneden koriander, gesneden peterselie, zout, peper, gember, kurkuma en tijm erbij. Roer alles goed samen.
Stap 5: Doe vervolgens de linzen in de pan
Stap 6: Was de gerstkorrels en doe ze vervolgens ook in de pan.
Stap 7: Doe er ongeveer 1,5 liter water bij en laat dit rustig pruttelen op zacht vuur. Let op de gerst zuigt veel water op. Giet er water bij op gevoel. Blijf goed roeren tot alles klaar is.
Stap 8: Garneer habbat rashad op de soep.
Ken je iemand die recent bevallen is? Een miskraam heeft gekregen? Of iemand met depressieve gevoelens? Maak dit heerlijke authentieke gerecht voor haar.
Laat je me weten in de reacties wat je van het gerecht vindt?
Veel liefs,
Yazmina
Reactie plaatsen
Reacties