Tamarakt/ Bissara/ Marokkaanse erwtensoep
In het Tamazight zeggen wij Tamarakt (erwtensoep), dit is een echte klassieker. De geuren laten mij terug reizen naar mijn jeugd. Ik zie voor mij hoe mijn moeder in de keuken dit heerlijke gerecht voor ons bereidde. Het is een simpel gerecht maar ontzettend voedzaam, helend, heilzaam, verwarmend en zeer ijzerrijk.Ingrediënten:- 500 gram erwten- 1600ml water- Himalaya zout- Komijn- Zwarte peper- Ras el hanoutBereiding:Stap 1: Breng de 1600ml water aan het kook.Stap 2: Was de erwten.Stap 3: Wanneer het water kookt voeg je de gewassen erwten toe.Stap 4: Laat dit op laag vuur voor 45 min koken.Stap 5: Voeg de kruiden toeStap 6: Mix alles samen tot een geheel.Stap 7: Schenk er nog wat pure olijfolie overheen en wat komijnpoeder als garnering. Ken je iemand die recent bevallen is? Een miskraam heeft gekregen? Zwanger is? Depressieve gevoelens heeft of zit je zelf in je menstruatieperiode? Maak dit heerlijke traditionele Marokkaanse gerecht voor haar of voor jezelf.Laat je mij weten in de reacties als je het gerecht ook hebt gemaakt? Breng dit gerecht ook herinneringen bij je op?Veel liefs,Yazmina